понедељак, 9. мај 2011.

Dino Psaras


Prvi kontakt sa DJ-ingom petnaestogodišnji Dino je imao 1988. godine na underground esid-haus žurkama. U ranim devedesetim radio je kao didžej na hardkor tehno žurkama sa imenima kao što su Mr C,WeatherallGroove RiderTodd TerryTony HumphriesAdamski i Carl Cox. U to vreme je bio i rezident u klubu Baba G’s (Massive Attack) u Bristolu i redovno je bio gost DIY festivala i Tonka žurki. 1992. je Dino bio pozvan na Primal Scream’s Screamadelica turneju sa Polom Oukenfoldom i Markom Murom. Onda je dobio mesto među 20 najperspektivnijih haus didžejeva sveta u glasanju koje je organizovao MixMag.
Sledeće godine, Dino je putovao u Indiju gde je otkrio psihodelični trens, koji je napravio promenu u njegovoj muzičkoj direkciji. U Londonu je kasnije sreo Youth-a koji ga je načinio prvim Dragonfly didžejem. Dok je radio za ovu kuću Dino je takođe sreo druge talentovane izvođače kao što su Martin Frilend (Man With No Name), Ben Votkins (Juno Reactor) i Sajmon Posford (Hallucinogen), i odlučio je da ne samo pušta muziku, već i da je pravi. Dok je bio u tri projekta: PhreakyCydonia i Ayahuasca, Dino je uspeo da napravi sopstveni stil trensa. Kao član projekta Ayahuasca (sa Joti Sidhu-om i Steve Ronan-om) uradio je remikstrake „Rise“, prvog izdanja Paul Oakenfold za njegovu izdavačku kuću Perfecto Fluoro.
Nije prošlo mnogo dok Dina nisu prepoznali kao jednog od najboljih didžejeva na sceni. Od 1994. naovamo Dino je radio po celom svetu: U Australiji, na prvoj Rainbow Serpent žurki, U Americi na festivalu Burning Man 1995. i 1996., na berlinskoj Love Parade i takođe na raznim otvorenim i zatvorenim prostorima u Južnoj AfriciBraziluRusijiParizuIzraeluJapanuBeogradu i Goi. Za sve ovo vreme, naravno, nastupao je i u svom Brajtonu sa Svenom Fetom.
Londonu je otvorio sopstveni klub, "ACID – A Concept In Dance" sa Ian St. Paul-om (Spectrum, Future) and Mike Maguire-om (Juno Reactor), i ovaj klub je bio prepoznat kao jedno od prvih trens mesta uLondonu. Legendarna istoimena izdavačka kuća je stvorena i izdavala je prve trake izvođača kao što su Man With No NamePaul JacksonUniversal SoundCydoniaAyahuasca and Psychaos. Čuveni album "A.C.I.D." je i dalje jedan od najprodavanijih trens albuma. Negde u ovo vreme je Dino upoznao neke od glavnih izvođača na sceni: Juno ReactorKoxboxTotal EclipseMan With No Name sa starim prijateljem Sajmonom Gaharijem (Simon Ghahary), osnivačem Blue Room-a i dizajnerom Pod serije zvučnika. Takođe je među prvima potpisao ugovor sa ovom kućom i kasnije je izdao svoj prvi Cydonia album. Zajedno sa bratom i dva druga partnera osnovao je sopstvenu izdavačku kuću – Atomic, da bi se razlikovao i unapredio svoje muzičke kvalitete. Imao je nameru da ostvari zvuk visokog kvaliteta, suprotan onom koji je tada bio poznat pod nazivom goa trens, koji je bio slabo zastupljen. Atomic kuća je izdala trake izvođača kao što su Tim SchulzMorphemSemsisMan With No NameCydonia i Tortured Brain (Dinov prvi solo projekat) pre nego što je bila zatvorena zbog nevolja sa distribucijom. Ipak su uspeli da izdaju kompilaciju "Kiss The Future", zajedno sa još devet albuma različitog muzičkog žanra, od chill-out-a do tehna. Dinov prvi album – "Dino Psaras – Lick It", koji je izdala kuća Octava Records; predstavlja zbirku raznolikih traka. Većina predstavlja solo ostvarenja ali postoje i kolaboracije sa Man With No Name-om, X Dream-om i Raz Helalat-om.

Нема коментара:

Постави коментар